Menu

Kokosschutting, kokosscherm en meer!

Kokos Geluidsschermen

Een warme uitstraling en passend in elk landschap. Dat zijn de meest typerende kenmerken van een Kokos geluidsscherm. Kokos geluidscherm is een begroeibaar geluidsscherm waarbij de buitenzijde afgewerkt is met duurzame kokosvezels. Behalve een aanzienlijke geluidsabsorptie bieden kokosvezels de ideale aanhechting voor diverse soorten klimplanten.


Kokosschutting Rijssen Reggeland Groen Kokosschutting Rijssen Reggeland Groen Kokosschutting Rijssen Reggeland Groen

Binnen enkele jaren is een Kokos geluidsscherm volledig begroeid! Kokos Geluidsscherm panelen bestaan uit een frame van verzinkte stalen U-profielen welke is opgevuld met een dubbele rij met kokosvezel omwikkelde kunststofbuizen. Tussen de twee rijen buizen is eenĀ  geluidsisolerende plaat opgesloten. Middels twee met kokosband omwikkelde stalen stangen worden de kokosbuizen extra stevig gepositioneerd en afgeborgd.

Het Kokos Geluidsscherm heeft een uitgekiende constructie

Een geluidsisolerende plaat is opgesloten tussen twee rijen geluidsabsorberende kokosstokken. Hierdoor ontstaat een constructie waarmee een isolatiewaarde van 30dB wordt bereikt. Aan beide zijden heeft het Kokos Geluidsscherm een absorptiewaarde 7dB.

Het Kokos geluidsysteem is een Nederlandse uitvinding en wordt volledig in Nederland geproduceerd!

Het Kokos Geluidsscherm is modulair opgebouwd en heeft een zeer korte bouwtijd: geprefabriceerde panelen worden tussen een staalconstructie gemonteerd waarna klimplanten aan beide zijden voor het scherm geplant kunnen worden.

Extra opties

Kokos Geluidsschermen gecombineerd met transparante panelen, schermen met een puntenrij en een in het scherm te integreren hardhouten deur met cilinderslot.

Technische documentatie

Reggeland Groen kan desgewenst alle benodigde documenten voor een bouwaanvraag zoals tekeningen, testrapporten en berekeningen verzorgen. Bij een offerteaanvraag wordt standaard een plattegrond, foto-overzicht en constructietekening bijgeleverd. Van het Kokos Geluidsscherm is op aanvraag tevens een uitgebreide technische brochure verkrijgbaar.

Afmetingen

Het Kokos Geluidsscherm kan handmatig gebouwd worden tot een hoogte van 2,5m. Bij schermhoogtes hoger dan 2,5m worden Kokos Geluidsschermpanelen gestapeld. Schermen hoger dan 2,5m worden met een kraan gebouwd en worden dan anders gefundeerd. De standaard breedte is 2,5m. Kokos Geluidsschermpanelen kunnen echter zonder hoge kosten in iedere gewenste andere afmeting geleverd worden. Tijdens installatie kunnen de schermen tevens in de breedte relatief eenvoudig ingekort worden. Een Kokos Geluidsschermpaneel weegt ongeveer 25kg/m2. De dikte van de schermen is ongeveer 9cm.

Milieuvriendelijk

De buizen zijn van een gerecyclede kunststof gemaakt, (zonder pvc). Kokosvezels zijn afkomstig van de bast van kokosnoten. De kwaliteit van deze taaie tropische vezels kan men vergelijken met de eigenschappen van hardhout. Kokosvezel is een hernieuwbaar materiaal en daarmee ecologisch zeer verantwoord.

Begroeiing

De luchtwortels van alle soorten klimplanten hechten zich voortreffelijk aan een Kokos scherm. Binnen korte tijd kan een scherm volledig begroeid zijn.

Onderhoud

De kokosvezels zullen na verloop van tijd iets lichter van kleur worden door de zon. De schermen behouden echter wel een natuurlijke uitstraling. Indien nodig moet na enige jaren de klimbeplanting gesnoeid worden.

@
Bel ons

+31(0)652626006

@
Wij bezoeken u

Bel of mail ons voor een afspraak

@
Mail ons

info@kokosschutting.nl