Menu

Kokosschutting, kokosscherm en meer!

Bamboeschutting

Geef uw tuin een tropisch karakter met de BambooWall® Tuinschermen! De prachtige combinatie van bamboestokken met verzinkt staal geeft elke tuin een warme en bijzondere uitstraling. Bamboe is een zeer sterke en duurzame plantsoort die ideaal geschikt is voor toepassingen in de buitenruimte. Daarnaast is bamboe een hernieuwbare grondstof, neemt het CO2 op en vermindert het fijnstof tijdens de groei.


Tuinaanleg Rijssen Reggeland Groen Tuinaanleg Rijssen Reggeland Groen Kokosschutting Rijssen Reggeland Groen

BambooWall® Tuinscherm panelen bestaan uit een frame van verzinkte stalen profielen welke is opgevuld met een enkele rij bamboestokken. De bamboestokken zijn enigszins in het verband in het frame geplaatst waardoor de schermen nagenoeg 'zicht-dicht' zijn. De schermen kunnen eenvoudig geplaatst worden tussen speciale, verzinkt stalen H-palen, houten palen of tussen betonnen palen. Het geheel vormt een zeer robuust, fraai en nagenoeg onderhoudsvrij tuinscherm, anders dan alle andere tuinschermen!

Het BambooWall® Tuinscherm is een Nederlandse uitvinding en wordt volledig in Nederland geproduceerd.

Toepassingsmogelijkheden

BambooWall® Tuinschermen kunnen naar wens tussen verzinkt stalen, houten of betonnen palen geplaatst worden. Reggeland Groen levert tevens bijpassende deuren met cilinderslot of met boerenkling.

Extra opties

Panelen voorzien van een verzinkt gaasmat achter de bamboestokken (ten behoeve van begroeien met klimplanten). Puntenrij op de bovenkant gemonteerd als overklimbeveiliging.

BambooWall® Tuinschermen zijn zowel horizontaal als verticaal fraai te combineren met gaaspanelen, die in een zelfde stalen frame worden geleverd als een BambooWall® Tuinscherm.

Afmetingen

BambooWall® Tuinschermen kunnen in iedere gewenste andere afmeting geleverd worden (max. hoogte 125cm en breedte 249cm).

Bij een hoogte boven 125cm wordt gebruik gemaakt van gestapelde panelen. Ook tijdens plaatsing kunnen schermen eenvoudig op maat worden gemaakt. Een standaard BambooWall® Tuinscherm weegt ongeveer 25kg. De dikte van de schermen is 4cm.

Bevestiging tussen stalen palen

Stalen H-vormige paal, type JB metallic of IPE. Montage met 4 stuks zelfborende schroeven ø4.8 x 25mm per scherm.

Bevestiging tussen houten palen

Houten paal 6,5x6,5cm of 8,5x8,5cm. Montage met 4 stuks RVS montagehoekjes en 8 stuks zelfborende schroeven ø4.8 x 25mm per
scherm.

Milieuvriendelijk & Duurzaam

Bamboe is een zeer snel groeiende plantsoort en nadat de bamboestokken zonder wortel geoogst worden, groeit deze heel snel weer aan. De toegepaste bamboe is daarmee een hernieuwbare grondstof. Daarnaast hebben de bamboestokken dezelfde eigenschappen als tropisch hardhout en zullen daarom niet verteren. De schermen hebben zodoende een zeer lange levensduur.

Onderhoud

De bamboestokken zullen na verloop van tijd, door de verschillende weersinvloeden, iets doffer en lichter van kleur worden. Tevens kunnen zij na verloop van tijd verticaal gaan splijten. De schermen behouden echter wel hun natuurlijke uitstraling. Desgewenst kunt u de schermen behandelen met een blanke lak of lijnolie om de bamboestokken extra te beschermen en de oude kleur en glans terug te geven.

@
Bel ons

+31(0)652626006

@
Wij bezoeken u

Bel of mail ons voor een afspraak

@
Mail ons

info@kokosschutting.nl